bilsemester

Bilsemestra i Sverige

Från norr till söder är Sverige ungefär 1 570 kilometer långt och därmed ett utmärkt land att bilsemestra i. Här kan du ta del av storstädernas hektiska vardag, njuta av lugnet på västkusten eller åka upp till norr och ta del av den fantastiska naturen.

Att tänka på inför bilsemester

Innan du ger dig iväg på bilsemestern finns det en hel del saker som du bör tänka på. För att få en lyckad resa där du hinner se så mycket som möjligt är det viktigt att planera den innan avfärd. Eftersom du planerar resan kan du också boka boende i förväg och därmed undvika att komma fram till en stad sent på natten där hotellen är fullbokade. Det här är extra viktigt att tänka på om du ska resa under högsäsong.

En säkerhetsåtgärd du kan ha under bilsemestern är att ha minst två personer som kan köra bilen. Det är viktigt att vara utvilad när du kör och skulle du bli trött kan ni smidigt byta till en annan förare.

Besök de här städerna under semestern

Sverige är ett otroligt vackert land med flera sevärda städer. Högst upp i norr har vi Kiruna som med sin vackra natur och magiska norrsken absolut är värt ett besök. Under sommaren och hösten kan du vandra upp för Sveriges högsta berg eller spendera tiden med att fiska. På vintern kan få en härlig upplevelse genom att bo på Icehotel. Ett annat tips är att besöka Kläppen. Även här får du uppleva den svenska naturen när den är som bäst. Sommaren i Kläppen bjuder på fjällvandring samt paddling medan du under vintern kan åka både slalom och snowboard. Ett bra alternativ till boende här att genom att hyra en stuga. Planerar du att resa till Kläppen så kan du titta här för att hitta bra stugor att bo i.