nils skapbil

Mannen som har både hem och kontor i skåpbilen

I februari 2017 publicerades en väldigt intressant artikel på DI.se. Den handlar om Nils Lindfors, en entreprenör som för övrigt tagit fram ett skall som man kan sätta på skjortknappen med exempelvis en företagslogotyp på. Bland kunderna finns enligt artikeln många välrenommerade såsom ICA, Volkswagen, Swedbank, Heineken, Mercedes och Bridgestone. Tydligen har som exempel Heineken använt knappskalet vid store event såsom OS och Champions League-matcher.

Knappa resurser föder påhittighet

Idag är Nils företag en succé tack vare dessa knappskal som för övrigt knutit till sig över 300 distributörer världen över. Nils har dock aldrig haft så mycket kapital att röra sig med eller att investera i företaget. Han ville dock visa andra entreprenör att det går att satsa på sin affärsidé utan en massa startkapital och för att lyckas med detta behövde han tänka i nya banor och plocka fram sin kreativitet. För att få ner sina egna privata kostnader (och företagets) så byggde han därför om en skåpbil till både hem och kontor. I denna mobila ”hem och kontors-skåpbil” kan han både bo och sköta sin knapp-business med minimala kostnader. Han brukar dock söka sig till offentliga miljöer när det kommer till att sitta och arbeta då detta ger möjlighet att träffa nya människor. Knapparna tillverkas för övrigt i Småland och Nils befinner sig oftast i Kalmar när han inte är på resande fot för att besöka mässor eller kunder.

Att bo och ha kontor i en skåpbil kanske inte passar alla även om det är väldigt kostnadseffektivt. Som exempel så kan ju denna livsstil vara svår att upprätthålla om man har familj och barn med allt det innebär. Så om du söker efter ett billigt kontor så kan vi även tipsa om tjänsten workaround som förmedlar lediga kontorsplatser i exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Malmö samt några av de mindre städerna i Sverige. Där kan man enkelt hitta ett kontor eller en kontorsplats till ett bra pris och med flexibla villkor.