spår efter vinterdäck

Om att köpa billiga vinterdäck online

Som bilägare så är man väl medveten om att det kostar att äga den. När man väl köpt bilen så tillkommer det kostnader såsom försäkring, skatt, parkeringsavgifter, trängselavgifter, kostnad för service, besiktning osv. En annan kostnad som kanske inte så många tänker på är kostnaden för vinterdäck (och sommardäck också för den delen). Därför brukar det vara intressant med tips på hur man kan sänka kostnader. Idag tänkte vi skriva om hur man kan få ner kostnaden för vinterdäck.

Jämför och köp vinterdäck på nätet

Det är fortfarande många som köper sina nya vinterdäck via närmaste däckhandlare men allt fler går över till att beställa däcken via nätet istället. Anledningen till detta är främst att det är billigare, men förmodligen tycker även många att det är bekvämt och tryggt att handla på nätet. Man kan ju i lugn och ro söka information och jämföra priser på nätet innan man genomför köpet. Prisskillnaden mellan att köpa däck via lokal handlare och att köpa online brukar ligga på mellan 10 – 20 % billigare via nätet. Låt säga att 4 st vinterdäck kostar totalt 5000 kr. Med en prisskillnad på 10 – 20 % så blir det en ganska väsentlig besparing. Men hur kan det vara så mycket billigare att handla via nätet? Detta är en högst befogad fråga och i grund och botten handlar det om att det är lättare att driva en webbshop kostnadseffekt jämfört med en lokal handlare. Den lokala handlaren måste ofta hyra lokaler på lättillgängliga platser vilket innebär höga lokalkostnader. En webbshop är inte beroende av dyra lokaler på samma sätt, deras närvaro är ju onekligen online, och de kan därmed spara en del i lokalkostnader. En webbshop brukar generellt sett ej heller vara lika personalintensiv som lokala butiker och detta sammantaget leder till lägre kostnader för webbshopen jämfört med den lokala däckbutiken.

I takt med att internet-handeln växer så tillkommer även nya däckbutiker online som säljer vinterdäck. Uppskattningsvis så finns i nuläget ett 15-tal seriösa däckbutiker på nätet i Sverige och konkurrens sker naturligtvis även mellan dem. Det kan därför löna sig ytterligare att besöka ett par olika däckbutiker online och jämföra priser.

Så vårt tips är helt enkelt att köpa dina nästa vinterdäck på nätet – en bra plats att starta på är Billigavinterdack.se – det är en sajt som samlar de mest populära vinterdäcken och butikerna på ett och samma ställe. Lycka till och kör försiktigt därute på vintervägarna!