däckskifte däckverkstad

Däckverkstaden hjälper dig med däckskiftet

De finns en mängd olika typer av verkstäder. En typ är den så kallade däckverkstaden. En däckverkstad kan hjälpa dig med däckskiftet inför vinter- respektive sommarsäsongen. Det är inte så svårt att byta däck på egen hand men många drar sig för detta på grund av tidsbrist och/eller osäkerhet inför hur man skiftar däcken på säkrast möjliga sätt. Det är till dessa som däckverkstäderna vänder sig. Förut hjälp med själva däckbytet så brukar däckverkstäder även erbjuda kringtjänster såsom däckhotell, luftfyllning och mätning av mönsterdjup. Naturligtvis säljer däckverkstäder även däck.

Hur hittar man en däckverkstad?

Det finns både små och stora däckverkstäder runt om i landet. De större tillhör oftast en kedja såsom Vianor eller Euromaster medan de mindre oftast har en bilverkstad där de även erbjuder däckskiftning och dylikt. Fördelen med de större däckverkstäderna är att de oftast är helt nischade inom däck och därför ser till att de har den senaste tekniken och oftast väldigt bra priser också. Så är du på jakt efter en däckverkstad i din närhet så kan du antingen fråga en vän om tips, slå i telefonkatalogen eller söka på nätet. Många söker idag information på nätet och tycker du detta är det smidigaste alternativet så kan vi rekommendera sajten Däckverkstad.nu som sammanställer samtliga Sveriges däckverkstäder inom de större kedjorna så att det blir enkelt att hitta en passande aktör i din närhet.

Billigaste sättet att köpa däck på

Som nämndes ovan så erbjuder däckverkstäder oftast även däckförsäljning. Det är dock billigare generellt sett att köpa däcken på nätet. Det finns idag ett flertal etablerade aktörer inom denna nisch såsom Bythjul.com, Dackonline.se och Tirendo. Bara för att man köpt däcken på nätet så behöver man dock inte skifta däcken själv om man drar sig för det då nätbutikerna har samarbete däckverkstäder över hela landet till vilka de kan skicka de beställda däcken. Sedan är det bara att åka till angiven däckverkstad och få däcken skiftade. Detta tjänar både däckverkstaden på (som får kunder och slipper ha så många däck i lager) samt konsumenten som inte behöver betala lika mycket för själva däcken.